Persoonlijke hygiëne

Corona maatregelen

i.v.m. het covid-19 virus zijn we t/m 9 februari enkel geopend voor "medisch noodzakelijke voetzorg". We verzoeken u vriendelijk het onderstaande zowel voor als tijdens een behandeling in acht te nemen.

Verzet uw afspraak naar een andere dag als u één of meerdere van de volgende klachten heeft:

- gewone verkoudheid

- hoesten

- niezen

- keelpijn

- koorts

- reuk/ smaak verlies

Draag een neusmondmasker

Vanzelfsprekend volgen wij de actuele adviezen van het RIVM. We verzoeken u dan ook vriendelijk om zowel in de wachtruimte als in de behandelruimte een neusmondmasker te dragen.

Kom op de afgesproken tijd naar uw afspraak.

Bent u te vroeg, dan verzoeken wij u vriendelijk buiten/ in de auto te wachten.

Desinfecteer uw handen bij binnenkomst. 

Wij zorgen voor desinfectiemiddel.

Ontspan, dan zorgen wij voor de rest.

Vanzelfsprekend zorgen wij ervoor dat we naar iedere behandeling alle aangeraakte en gebruikte oppervlakten en attributen desinfecteren en doen we ons best om het risico op besmetting zo laag mogelijk te houden. 

Wanneer is er sprake van medisch noodzakelijke voetzorg?

  1. Een ingroeiende nagel of traumanagel die zonder behandeling risico heeft op ontsteken.

  2. Een likdoorn die zonder behandeling dreigt te gaan ontsteken.

  3. Eelt of kloven waarbij zonder behandeling verhoogd risico is op onderhuidse bloedingen of ulcus.

  4. Open kloven bij personen met risicovoeten (diabetes mellitus, vaatlijden, reumatische aandoeningen, kanker, neurologische aandoeningen).

  5. Een achterliggende aandoening* waarbij het risico op complicaties aanwezig is als er geen behandeling zal plaatsvinden. 

  6. Een hypertrofische nagel die als gevolg van extreme dikte in de huid drukt en zonder behandeling zal leiden tot een ontsteking. 

  7. Voetzorg bij personen met diabetes mellitus en zorgprofiel 3 en 4: in tegenstelling tot de eerste lockdown is het in het geval van gecontracteerde voetzorg niet noodzakelijk dat de podotherapeut een schriftelijke indicatie voor fysieke zorg aan de medisch pedicure afgeeft. De gebruikelijke werkwijze is van toepassing, waarbij de medisch pedicure werkt volgens het door de podotherapeut opgestelde persoonlijke behandelplan.

*Diabetes mellitus, reumatische aandoening, kanker, hart- en vaatziekten, neurologische aandoening, longaandoening, bloedstollingsproblematiek, wondgenezingsproblematiek, verstoorde immuniteit.